onsdag den 30. november 2011

Specier & Citronkranse

Specier
ca. 75 stk - fra Amo den store julebagebog.

Det skal du bruge:

250 g hvedemel
150 g blødt smør eller margarine
200 g sukker
1 æg
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. stødt ingefær

Sådan gør du:

Sigt natron og stødt ingefær med hvedemel.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det til en ensartet dej,
rul dejen til en pølse.
Kom dejpølsen i køleskabet indtil den er hård.
Skær dejen i tynde skiver og sæt på en bageplade

Bagetid:

ca. 6-8 min midt i ovnen, i en forvarmet ovn på 200 grader



Specier til venstre & Citronkranse uden glasur til højre



Citronkranse
ca. 75 stk - fra Amo den store julebagebog.

Det skal du bruge:

250 g hvedemel
175 g smør eller margarine
125 g sukker
1 æg
reven skal af 1 øko. citron

Sådan gør du:

Ælt alle ingredienserne grundigt sammen.
Tril dejen ud i stænger på en fingers tykkelse (ca. 1 cm)
og skær dem i 8 cm lange stykker.
Form stykkerne til kranse og sæt dem på en bageplade

Bagetid:

ca 6-8 min midt i ovnen , i en forvarmet ovn på 200 grader

Pynt de kolde kager med citron glasur.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar