lørdag den 18. juni 2011

Muffins

Prøve muffins til barnedåb

Blåbærmuffins med blåbær smørcreme

Opskrift på 15 stk

200g. mel
1/2 spsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
120 g smør
175 g sukker
2 æg
2 tsk vaniljesukker
1,3 dl mælk
120 g frosne blåbær

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 185 grader.
Beklæd en metalmuffinsform med papirforme. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt. Pisk smør og sukker til det opnår en cremet konsistens. Tilføj æggene og pisk til massen er ensartet. Rør mælken i dejen og bland resten i. Til slut vendes de frosne blåbær i dejen, rør ikke for meget da dejen hurtigt bliver blå.
Fyld dejen i papirformene, formene skal være ¾ fulde. Bag cupcakes 25 minutter.

Blåbær smørcreme
2,5 past. æggehvider
100g sukker
225 g usaltet blødt smør
0,5 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:
Pisk æggehvider og sukker over vandbad med en elpisker, til sukkeret er opløst.. Det tager ca 3 minutter.
Tag skålen af vandbadet og pisk i ca 8-10 minutter - æggehviderne skal være kølet helt af.
Tilsæt vanilien
Tilsæt det bløde smør lidt efter lidt under stadig piskning
Tilsæt evt farve, smagsessens, kaffepulvver, purerede hindbær, hakkede kiks.. osv..
Frostingen smøres eller sprøjtes på cupcakes og pyntes efter fri fantasi.



Opskrift på 12 stk

100 g mel
20 g usødet kakao
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
40 g blødt smør
1,2 dl letmælk
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade 70%

Chokolade frosting:

300 g flormelis
100 g blødt smør (ikke margarine)
0,4 dl letmælk
50 g smeltet mørk chokolade 70%

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt med en elmikser, til alle ingredienser er blandet sammen.
Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen. Pisk til en glat konsistens opnås. Vend den hakkede chokolade i dejen.
Put papirsforme i en metalmuffinsform og fyld formene 2/3 op til kanten. Bag 20 – 25 minutter og lad cupcakes afkøle inden frostingen smøres på.
Smelt chokoladen til frostingen og lad den køle af, den skal være stuetemperatur inden den røres med de øvrige ingredienser.
Pisk flormelis og smør og tilsæt mælken.
Pisk den smeltede chokolade i – jo længere frostingen piskes, dets lettere bliver den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar